Par reči o swap-u ( razmeni poklona )

Pošto sam jedna od onih koji ne ćute i vole jasno i glasno da kažu šta misle makar im se to obilo o glavu, i ovaj put ne mogu da držim usta zatvorena i mirne prste, posebno nakon Anjinog teksta Pravila, pravila koji je juče objavila na blogu.
Sve mi je jasno, ali mi nije jasno kako ljudi koji sebe nazivaju kreativcima mogu sebi da dozvole neke stvari. Ne znam zašto kod nas
ništa ne može da bude kako treba, čak ni igra! Ne znamo bre ni da se zabavimo kao ljudi, a da ne napravimo neko sr**e.
Kada neko za sebe kaže da je kreativan ja očekujem maksimalno pozitivnu osobu, prštanje dobre energije, sve u plusu – kad ono „cvrc“ da izvinete.
Organizatorke trampe su poludele nakon druge po redu razmene i imale neodoljivu želju da prekinu sa tim. Zašto? Zbog dobre zabave verovatno! Sramota bre!

Eto, zato osećam potrebu da napišem ovaj tekst. Možda će on pomoći da nekima dođe iz zadnjice u glavu, a nekima biti vodič, da znaju kako se treba ponašati ako žele da učestvuju u nekoj od trampi. Mada, iskreno, verujem da će ga pročitati uglavnom oni kojima nije ni potreban i koji su u ovakvim akcijama uvek fer i korektni.

Cilj svake organizovane razmene poklona je da se učesnici dobro zabave, iznenade i obraduju jedni druge, da vide kako drugi rade i nauče nešto iz toga.
Svaka razmena ima svoja pravila koja su manje više ista, nijansu određuju organizatori.

Pravila postoje da bi se poštovala , ko ne voli da igra po pravilima, ne treba da se prijavljuje!

Ako niste sigurni u to možete li od ostalih obaveza da ispoštujete rokove, bolje je da se ne prijavite, nego da poletite sa prijavom pa posle vidite da Vam nešto ne ide. Čujem, bilo je onih koji su neopravdano kasnili sa slanjem poklona, čak i onih koji poklon nisu poslali uopšte. Nemojte nikada biti takvi, nemojte se nikada ponašati tako, NEMOJTE DRUGIMA ČINITI ONO ŠTO NE BI VOLELI DA SE DESI VAMA.

Kada dobijete ime onoga koga treba da obradujete, zadržite to za sebe. Potrudite se da diskretno prikupite neke potrebne informacije, a da vaš par ne sazna ko će mu poslati poklon . Obratite pažnju na to šta ta osoba voli, a šta ne voli. Nemojte dozvoliti da ono što ste napravili završi negde ćušnuto jer niste „pogodili“ svog swap partnera. Nije tačno da je bitno samo bilo šta poslati i da se „poklonu u zube ne gleda“. Gleda se! Samo to niko neće da kaže javno. Evo, ja vam kažem, pa me mrzite do besvesti.

Potrudite se maksimalno da do detalja ispratite sve, vodite računa šta i kako radite. Vaš rad je Vaše ogledalo i on mnogo govori o Vama.
Potrebno je shvatiti da je kod nas jedan od boljih vidova reklame preporuka. Nikada ne možete znati ko će sve videti to što ste poklonili. Svaki od tih poklona, može Vam doneti po nekog novog kupca Vaših rukotvorina. Mislite o tome!
I nemojte molim Vas da pričate kako novac nije bitan, kada vrlo dobro znamo da jeste. Svako od nas radi sa željom da se njegovi radovi i prodaju, pa makar taj novac koristili samo za nove materijale. Znamo da se niko nije obogatio zahvaljujući ručnim radovima, ali smo srećni kada nismo u minusu… znači novac je ipak bitna stavka u ovoj priči 😉

Neću da razvlačim više, jer većina pobegne glavom bez obzira kada vidi koliko ima da se čita 🙂
Nadam se da nisam džabe krečila…
Ja sam se prijavila i učestvovaću na prolećnoj trampi. A vi?
Sve informacije, naći ćete na Fb stranici Studio Artesania Imate još 3 dana da se prijavite 😀

Volim i ja Vas 😀

Advertisements

2 thoughts on “Par reči o swap-u ( razmeni poklona )

  1. Dobrodošla Tanja 🙂
    Slažem se sa Vašom izjavom u potpunosti. Ponekad je samo ostvaren kontakt sa nekim divnim ljudima dar sam po sebi 😀
    Posetiću Vaš blog i verujem da ću i ja naći poklon 😉

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s